top of page

BARCELONA

SWEET PASTRY WALK

Steden die aan de kust liggen hebben meer dan een streepje voor. Reken daar een zonnig klimaat bij, artistieke boetiekjes, een gemoedelijke bevolking en een modernistische keuken.

Ruimschoots voldoende ingrediënten voor een geslaagde citytrip. Barcelona blijft boeien en moeilijk te vergelijken met Parijs of Londen waar je onbewust in de anonimiteit verdwijnt.

Barcelona, is zoveel meer dan Gaudi, FCB Barça, de Ramblas, Barcelonetta en tapas. Weinig culinaire trends hadden zoveel invloed én concurrentie op de hedendaagse (Franse) gastronomie dan de Spaanse culinaire revolutie. Antoni Gaudi, de iconische architect zette de Sagrada Familia, la Casa Batlló en zoveel andere parels van de Catalaanse art nouveau/jugendstil op de stadskaart.

 

Ferran Adrià, de drijvende kracht, chef-kok en culinair fenomeen achter het mythische sterrenrestaurant ‘El Bulli’, schudde de culinaire wereld door mekaar met zijn experimentele keuken die deels gestoeld is op het ‘moleculaire’ koken.


Volgens catalannews.com : “Ferran Adrià announces El Bulli 1846 will open in June 2023”

Deze avantgardistische stijl vind je terug in alle categorieën van de gastronomie. La Pastisseria Barcelona met wereldkampioen patisserie Josep Maria Rodriguez, Ramon Morato: Creative Director bij Cacao Barry, Yann Duytsche van Pasteleria gastronomica Dolç zijn de Gaudis en Adriàs van de zoete gastronomie. Een gastronomie die zich niet rechtstreeks laat beïnvloeden door internationale trends maar die zelf inspirerende accenten legt. Zeer design gericht en minder complex dan de Franse entremets.

Een inspirerende trendtour door Barcelona begint steevast met een uitgebreid broodontbijt in Bakery Hotel. Gelegen op een paar 100 m van la Pedrera ( vergelijk het dak met de roomtoefen op een taart). Een centrale startplaats !

In Spanje wordt jaarlijks de ‘Best Artisan Butter Croissant’ verkozen. Patisserie BuBo, Escriba, Oriol Balaguer , … hebben deze trofee op hun palmares. Aan heerlijke botercroissants en variaties hierop, geen gebrek in Barcelona.

Een inspiratietoer brengt je op twee halve dagen langs de meest inspirerende pastellerias, confiterias, panaderias en chocolaterîas. Je overnacht in Bakery Hotel en eet de fijnste tapas bij Commerç24. Laat je inspireren en geniet van de Catalaanse gastvrijheid en laat je bedwelmen door tapas en De Mercat de la Boqueria , de grootste versmarkt van Spanje.

bottom of page